Gastenboek

august-23-2016_0041-2

Graag nodig ik je uit om hier je ervaringen met De Kleine Poort te delen.

Afscheidsruimte de Kleine Poort

Na het overlijden van onze moeder, oma en overgrootoma heeft zij opgebaard gestaan in chalet de Kleine Poort van Ans Klein.

Een gepaste sfeervolle ruimte om samen met het gezin de organisatie voor de uitvaart te regelen en om afscheid te nemen. Wij hebben de Kleine Poort ervaren als vervanging van de huiskamer. Het was fijn om dichtbij onze dierbare te kunnen zijn terwijl we helemaal werden ontzorgd door Ans. Zij verzorgde voor ons de koffie, thee, wat lekkers, soep, broodjes. Heel fijn om die zorg om je heen te hebben in deze verdrietige, emotionele drukke periode.

Wij waren enorm blij dat de afscheidsruimte beschikbaar was voor ons. Het heeft deze moeilijke dagen enorm verlicht. We kijken terug op een waardig en warm afscheid.

22 thoughts on “Gastenboek”

 1. 11 Januari 2021.

  Afscheid nemen doet pijn, maar wij kijken terug op een fijne locatie om bij elkaar te zijn.❤️
  Ans zorgt voor alles, de verwarming en de kaarsjes aan voordat je komt, niks is haar te veel.
  Je kan je helemaal richten op je verwerking.
  Met verschillende schema’s hebben veel mensen de gelegenheid gehad om afscheid te kunnen nemen.
  Wij ervaren dit als een mooi en warm afscheid met elkaar.
  Ondanks ons verdriet, een mooie herinnering!

  Ans dank je wel voor alles, je warmte, je bescheidenheid, je zorg en je medeleven!

  Veel liefs Carla en kinderen🥰

 2. Lieve Ans, wat viel een grote zorg van mijn schouders af toen je me Wappte dat de Kleine Poort beschikbaar was voor mijn moeder en dat je ons graag wilde ontvangen. Mijn broer en ik waren al eens eerder komen kijken naar de ruimte en de omgeving en we waren op slag verliefd. Dit moest het worden voor mam, dit zou haar laatste plekje op aarde moeten worden…. En het was ons gegund.

  5 Dagen lang hebben we mam nog in ons midden kunnen hebben, we hebben tot het allerlaatste moment nog waardevolle herinneringen met elkaar mogen maken. Het was 5 dagen lang ons eigen plekje, waar we ook super werden verzorgd.

  Elke ochtend een warm welkom met verse koffie, thee en lekkers, fijne muziek en alle kaarsjes weer aan. Elke avond altijd nog even een fijn praatje met jou over hoe de dag was geweest. Het was een fijne gedachte dat je snachts ook altijd een lichtje liet branden en een muziekje aan liet staan. Ans, je bent echt een fantastische gastvrouw en we hebben ons geen beter afscheid kunnen wensen.
  De Kleine Poort is een mooi concept, maar werkt alleen met een bijzondere gastvrouw. Ik kan de Kleine Poort iedereen aanbevelen die van afscheid nemen iets moois en waardevols wil maken.

 3. Wat een unieke plek is dit om afscheid te nemen.

  De vrijheid om 24/7 binnen te kunnen lopen en je dierbare te kunnen bezoeken heeft enorm geholpen bij het verwerken van het verlies en het afscheid nemen.

  Ik ben daar 4 dagen heel veel geweest om bij mijn vader te zijn. Het voelde zo goed om dit te kunnen doen.

  Daarnaast is Ans een fantastische gastvrouw waar je je zo thuis voelt vanaf het eerste moment.
  Alles was tot in de puntjes verzorgd met oog voor detail

  Voor ons was dit de ultieme plek om met familie en vrienden afscheid te kunnen nemen van onze vader.
  De huidige regels mbt covid konden hier perfect worden nageleefd.
  Maar zonder de pandemie zou ik het ook zeer aanbevelen.

  Dit soort speciale plekken moeten we koesteren.

  Ans dank je wel voor je geweldig goede zorgen.
  Namens de hele familie.

 4. De Kleine Poort,
  Voor ons was deze prachtige plek, deze fijne ambiance, voor het afscheid van pa, van ongelofelijk veel meerwaarde. De rust, de ruimte, de warmte… hebben ertoe bijgedragen dat wij op een heel mooie manier de laatste dagen met pa hebben mogen doorbrengen.
  Of we nu in alle vroegte samen waren of later op de dag met meer…
  Of er tranen kwamen of er werd gelachen… de sfeer was zó fijn.
  In De Kleine Poort is er niet alleen ruimte voor afscheid en rouw, er is ruimte voor verbinding, verwerking en ontspanning. En het ontbreekt je aan niets. Overal is aan gedacht. Wij hebben er zelfs ‘s avonds met elkaar gegeten (laten bezorgen).

  Lieve Ans, dank!
  Wat doe je dit ongelofelijk goed en professioneel.

  Wij raden iedereen een afscheid in De Kleine Poort aan. Of… nee, we gúnnen het iedereen die door deze zware periode heen moet.

 5. De Kleine Poort was een mooie en fijne locatie om bij elkaar te zijn in een moeilijke tijd. De omgeving is prachtig met veel groen en ook dieren. De kinderen kunnen lekker naar buiten. De sfeer is heel intiem en vertrouwd en je kunt er je eigen gang gaan. Ans kan je met alles helpen maar ze laat je ook volledig met rust. Op de achtergrond werd alles heel professioneel en efficient geregeld terwijl wij als familie op elkaar konden focussen en de verwerking van het verlies. Het samezijn in de Kleine Poort is zo ondanks de droevige aanleiding toch ook een mooie herinnering.

 6. Wat een bijzonder afscheid hebben wij gehad in “de kleine poort” en wat zijn wij blij dat we voor deze locatie hebben gekozen.
  In huiselijke sfeer afscheid kunnen nemen met een lach en een traan.
  Ans heeft enorm goed voor ons gezorgd, niets was te gek. De overheerlijke pan soep op de eerste dag, de brunch op de laatste dag, hapjes, drankjes, kaarsjes, muziek….
  Ieder moment van de dag ben je meer dan welkom om bij je dierbare te zijn, het voelt als thuis.
  In de hectiek van deze dagen heeft zij ons ontzorgd.
  Van familie en kennissen heel veel positieve reacties gekregen over deze prachtige plek.
  Ans, bedankt!

 7. Lieve Ans,

  Ik wil je heel hartelijk danken voor de gastvrijheid die jij de afgelopen dagen aan familie van Kampen heeft gegeven.
  De condoleance voor de vrienden en het afscheid op dinsdag 16 juni was heel speciaal in deze tijd van de Covid-19.

  Mary van Leeuwen Uitvaartverzorging

  1. Dank je wel Mary.
   Met liefde gedaan. We hebben er mét elkaar een mooie week van gemaakt.
   Het was een waardevol samenspel tussen alle partijen.
   Ans

 8. De Kleine Poort is een prachtige plek die het verdriet verzacht en omzet in een mooie waardevolle herinnering. De verzorging en de huiselijkheid zorgde voor een gemoedelijke sfeer. Dankbaar dat mijn oma hier mocht zijn.
  Daphne

 9. Hier wordt een verdrietige tijd omgezet naar een waardevolle herinnering

  Twee weken terug hebben wij afscheid moeten nemen van mijn vader. Door de uitvaartondernemer werden wij gewezen op “de Kleine Poort”.

  Hier werd mijn vader heen gebracht en hier hebben we alles in zijn bijzijn kunnen regelen. De uitvaart, de kaarten, de bloemen, het uitzoeken van de muziek, van de foto’s; overal was hij bij.

  Hier kwamen wij dagelijks langs om nog even bij hem te zijn, om te genieten van de rust en de prachtige plek. Hier kwamen zijn broers en zus meerdere keren een bakkie doen, toch nog even kijken en herinneringen ophalen.

  Hier konden we iedereen de gelegenheid geven om afscheid te nemen, ondanks de rare Corona-tijd waar we nu in zitten. “De Kleine Poort” gaf hier alle ruimte voor.

  De kinderen konden op hun eigen tempo afscheid nemen van opa in een warme, huiselijke omgeving zonder de kil-/en stijfheid die in een ‘ normaal’ uitvaartcentrum hangt, zonder de druk van tijd. Even bij opa kijken en vervolgens weer naar buiten om te schommelen, te springen of bij de beesten te kijken. Even een aai over de kop van de ezel, het varken of de geit, waarbij het dier onbewust veel troost bood.

  Er was koffie, thee, frisdrank, koek en snoep. Dagelijks werden er broodjes neergelegd. Er waren zelfs zoutjes met bier en wijn. Voor de kinderen werden er ijsjes neergelegd en oranje donuts voor koningsdag. Niets was te gek.

  Dank je wel Ans voor de goede verzorging en de waardevolle tijd die we nog met mijn vader hebben mogen doorbrengen.

 10. Afgelopen week voorafgaand aan het afscheid van Oma hebben we met Opa, onze gezinnen en in het bijzijn van Oma herinneringen herleefd – maar ook gemaakt.

  Wat waren dit waardevolle dagen voor ons in “De Kleine Poort” een klein paradijsje in Roelofarendsveen. Hier werden we volledig verwend door eigenaresse Ans Klein.

  Niets was teveel, aan alles was gedacht wat toevoegd aan ons samenzijn aldaar. Het Samen zijn, Samen paas-ontbijten, Samen dineren, vissen met de kleinkinderen,
  genieten van de tuin, de diertjes, de schommel, de rust en de warmte.

  We hebben er gehuild, maar ook gelachen, kon het maar altijd zo zijn, maar dan wel met Oma erbij.

  Vrienden, kennissen en familie kwamen langs, en met elkaar hebben we het verdriet gedeeld.

  De mooie bloemen, kaarten en attenties in ontvangst genomen, op afstand dat wel, maar niet minder waardevol.  Elkaar in de ogen kijken, de kusjes in de lucht, de liefde werd gevoeld, vloog over en weer. 

  Woensdag hebben we echt afscheid genomen, en ging de onwerkelijke tijd weer verder voor iedereen…

  Heel veel dank aan Ans, XXX

   

 11. Afgelopen week heb ik afscheid genomen van onze geliefde tante in De Kleine Poort. Wat een liefdevolle, intieme plaats om afscheid te nemen. Je kunt zowel binnen als buiten verblijven en ook aan kinderen is gedacht. Er is thee, koffie, koekjes en zelfgemaakte soep met broodjes. Het verblijf was gezellig en ook onze tante was er bij. Dank je wel voor deze gelegenheid.

 12. Het verwerken van het verlies van een dierbare is heel zwaar en enorm emotioneel. In de Kleine Poort hebben wij de rust gevonden om ons verlies te verwerken. De Kleine Poort geeft een warme en huislijke sfeer, met uitstekende verzorging. Ans heeft veel uit onze handen genomen, en stond elke dag voor ons klaar. Wij hebben mooie gesprekken gevoerd met Ans, wat ons enorm gesterkt heeft.

  De hele ambiance van de blokhut heeft ons veel rust gegeven,
  Elke moment van de dag konden wij op bezoek. Bij binnenkomst branden er altijd kaarsen en is er rustige muziek op de achtergrond. Bij moeilijke momenten geeft de tuin met alle dieren een hele fijne afleiding.

  Zowel het condoleren als de uitvaart hebben wij gehouden bij de Kleine Poort. Met alle aanpassingen op de accommodatie heeft Ans een hele intieme en waardige sfeer gecreëerd.

  In de weken na het afscheid hebben wij heel veel positieve en mooie reacties ontvangen over de Kleine Poort en de manier waarop we afscheid hebben kunnen nemen. Wij kunnen terugkijken, ondanks alle emoties, op een week vol mooie herinneringen.

 13. 21 maart 2019 waren we bij De Kleine Poort voor een informatief gesprek en bezichtiging van de accommodatie. We hebben de mooie ruimte gezien, er was op dat moment ook een overledene opgebaard en er was familie aanwezig. (we kregen toestemming van die familie om even binnen te mogen kijken) Het geheel straalde veel rust uit. Wat een mooie locatie, een huiskamersfeer, en niet de beslommeringen van afwas, boodschappen en opruimen. De gastvrouw Ans Klein ontzorgt je als familie.
  De tent was in het grasveld opgezet voor de condoleance de volgende dag. Je kunt er dus ook de afscheidsviering doen. Er is koffie, thee, je kunt een wijntje schenken. Ans Klein zorgt voor stemmige muziek en steekt veel kaarsjes aan. Via haar contacten kan je wat te eten laten bezorgen. Het rook er naar heerlijke soep. Als jij er niet bent past zij op je dierbare overledene.
  We kregen duidelijk uitgelegd wat je kan verwachten bij een opbaring in de Kleine Poort. Je neemt je eigen uitvaartbegeleider mee, die kan je daar ook ontvangen en alles doorspreken. De kosten a 200 euro per dag zijn inclusief de koffie en thee en de ontzorging door de gastvrouw Ans. (Voor het opzetten van de tent betaal je extra natuurlijk (300 euro)).

 14. Wij hebben hier afscheid genomen van onze moeder en schoonmoeder. Wat een prachtige plek, waar wij ons meteen thuis voelden. De lieve zorgen van Ans waren een grote steun in de moeilijke periode na dit overlijden.

 15. Zelfs met het warme weer was het goed om in en rond De Kleine Poort te zijn. We hebben op een rustige, ontspannen manier afscheid kunnen nemen. De condoleance in de tuin was ongedwongen en voor de kleine kinderen was het fijn dat zij hun eigen gang konden gaan. De gasten waren erg positief over de hele mooie locatie. Een mooiere plek hadden wij niet voor moeders kunnen verzinnen.

 16. Wij zijn heel blij dat we voor deze locatie hebben gekozen, we hebben in alle rust afscheid kunnen nemen. Doordat Ans ons “ontzorgde” konden wij voor elkaar zorgen en de condoleance en uitvaart voorbereiden op een ontspannen manier.
  Het feit dat wij konden komen en gaan wanneer het ons uitkwam heeft zowel moeder als ons veel goed gedaan.
  Ans bedankt voor je goede zorgen, niets dan lof voor jou en deze mooie locatie.

 17. Het is fijn dat je hier op een rustgevende locatie afscheid kan nemen van je dierbare. Je word hier zo vriendelijk ontvangen en ze staan je altijd te woord. Alles is hier goed geregeld en verzorgd tot aan de uitvaart. De tuin en de ruimte/blokhut die je tot je beschikking hebt geeft veel rust en daardoor kan je rustig afscheid nemen van je dierbare.
  Locatie is uniek en alle lof voor Ans Klein. Erg bedankt hiervoor.

 18. Wij zijn voornemens een tuinchalet te kopen en mochten bij Ans Klein in haar tuinchalet komen kijken ter oriëntatie.
  Zij gebruikt het chalet voor een bijzondere doel, het afscheid van een dierbare, wat een geweldige sfeer en gastvrijheid.
  Heel hartelijk dank voor de tijd die u voor ons genomen heeft het heeft ons verder geholpen. We kunnen een ieder aanraden deze gelegenheid voor dit doel te gebruiken vr gr Fam Salemink

 19. Het was heel fijn om de gastvrijheid van mevrouw Ans Klein te ervaren tijdens de dagen tussen het overlijden en de uitvaart. Alles tot in de puntjes voor ons verzorgd. Wij zijn zo blij dat wij voor deze locatie gekozen hebben! Ook de condeolance heeft zij uitstekend verzorgd. alle lof!

 20. In deze rustige omgeving is het fijn om op een gepaste manier afscheid te nemen van een dierbare. Niet alleen de rust, maar ook de ruimte is zeer knus. Bijzonder om op deze manier de laatste aandacht te kunnen geven, waarbij jezelf ook volledig tot rust kan komen en je gedachten goed kan ordenen.
  Deze locatie is echt uniek te noemen.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *