Kosten

Een overlijden brengt vaak onverwachte en hoge kosten met zich mee.

Veel mensen hebben hier een verzekering voor afgesloten.

De prijzen van een locatie om uw overleden dierbare op te baren lopen nogal uiteen. Ook een thuisopbaring brengt kosten met zich mee. Denkt u aan de huur van koeling en schaarwagen.
Verder zijn er tal van mogelijkheden waar u beperkte bezoektijden heeft. Ik denk aan kerken en uitvaartcentra. Iedereen heeft zo de keuze die aansluit bij persoonlijke wensen.
Het gebruik van De Kleine Poort geeft u de mogelijkheid om in kleine kring in een sfeervolle ruimte bij uw dierbare te zijn. Daarnaast kunt u ook tijdelijk even afstand nemen in uw eigen omgeving. De ontmoetingsplaats van verdere naasten blijft dan neutraal. U heeft daarnaast het gemak van onze aanwezigheid achter de schermen. Het chalet wordt schoon gehouden en de boodschappen worden aangevuld. Ontzorgen staat voor ons centraal.

De kosten voor het gebruik van De Kleine Poort zijn € 195 per dag
Dagdelen worden berekend naar redelijkheid.

De kosten voor een condoleance en/ of afscheidsceremonie bedragen € 50 basistarief  plus € 25 per uur arbeid.

We zijn in het bezit van een donkergroene tent van 4×8 meter. Deze is te huur voor een condoleance en/of plechtigheid. De huur hiervan bedraagt € 300 ongeacht het aantal dagen van gebruik.

Het dagtarief is opgebouwd op de volgende manier:

Gebruik van de koeling voor de overledene.
Gebruik van het chalet, veranda en tuin inclusief de kosten van de pelletkachel, gas, water en elektra.
Eigen sleutel voor de familie en voor de uitvaartleider.
Mogelijkheid om met een kleine groep gezamenlijk te eten en de dag in en rond het chalet samen door te brengen.
Drie plaatselijke ondernemers kunnen zonder bezorgkosten een maaltijd bezorgen. Serviesgoed, bestek ed is aanwezig. Uiteraard zijn de kosten van de telefonisch te bestellen maaltijden niet inbegrepen.
Koffie en thee met iets lekkers gedurende de dagen vóór de uitvaart.
Koelkastje en magnetron voor gebruik van eigen producten.
Ik ben als gastvrouw inzetbaar voor hand-en spandiensten.
WiFi.
Mogelijkheid voor kleine condoleance, zoals in een thuissituatie.
Een basispakket met extra koek, sap, wat bier en wijn, wat zoutjes ed.

Verder is er de mogelijkheid om de dag van het afscheid in kleine kring te starten met een gezamenlijk ontbijt of lunch, voorafgaande aan de plechtigheid.
Dit natuurlijk afhankelijk van het tijdstip.
Voordeel is dat u in alle rust samen kunt eten en tegelijkertijd met uw dierbare De Kleine Poort kunt verlaten, op weg naar het definitieve afscheid. Ik zorg dat alles klaar staat en u heeft verder nergens zorgen om.

Eenvoudige lunch met brood, krentenbollen, fruit, yoghurt, koffie, thee chocomel en sap kost € 5 p.p.
Een grote kop rijkgevulde groentesoep kost € 3.
Lunch en/of soep kan elke dag besteld worden.

12794721_448165968706774_9065057488971852222_oHeeft u een naturaverzekering, dan bent u verzekerd voor een standaard pakket. Er wordt een vast aantal goederen en diensten vergoed. U moet dan denken aan een aantal rouwkaarten, rouwvervoer, standaard kist en bijvoorbeeld een vast aantal koppen koffie. Kiest u voor een andere uitvaartbegeleider dan degene bij wie u verzekerd bent, dan wordt het pakket van goederen en diensten omgezet in een geldbedrag.

Heeft u een kapitaalverzekering, dan wordt er een geldbedrag uitgekeerd dat u vrij kunt besteden.

Welke verzekering u ook heeft afgesloten, u ben altijd vrij om zelf te kiezen voor een uitvaartbegeleider en de invulling van de dagen tot en met de uitvaart.
Het gebruik van De Kleine Poort behoort dan ook voor iedereen tot de mogelijkheden.

Mocht u een verzekering hebben afgesloten bij een verzekeringsmaatschappij die niet meer bestaat, omdat deze is overgenomen door een andere verzekering dan kunt u bellen naar de Nederlandse Bank (0800- 0201068). Zij kunnen u precies vertellen welke maatschappij uw oude verzekering heeft overgenomen.