Visie

Het overlijden van een dierbare is een ingrijpende gebeurtenis. Er moet in korte tijd veel geregeld worden. De dagen tussen het overlijden en de uitvaart zijn belangrijke dagen. Dagen om te laten doordringen dat het definitieve afscheid nadert.

Niet iedereen heeft de mogelijkheid om een dierbare thuis op te baren. Soms is het, om welke reden dan ook, niet wenselijk. Het kan ook zijn dat door het wonen in een andere woonvorm, de eigen woning niet meer beschikbaar is.
Dan moet er gekeken worden naar een ruimte om de overledene op te baren. In De Kleine Poort hebben nabestaanden alle rust, tijd en ruimte om de dagen voor het afscheid, op eigen wijze in te vullen. Ik denk daarbij aan het schrijven van de kaarten, het ontvangen van een uitvaartleider, uitzoeken van gedichten en muziek, condoleance momenten enz.

De uitvaart kan begeleid worden door elke uitvaartleider die u als nabestaande kiest. Het gebruik van De Kleine Poort staat daar los van en kan door elke organisatie of kleine ondernemer gehuurd worden.

February 25, 2016_0049

In De Kleine Poort heeft u een keukentje tot uw beschikking en de mogelijkheid om met een kleine groep samen te eten. Er is een samenwerking tussen mij en drie plaatselijke ondernemers, om u de mogelijkheid te bieden een maaltijd binnen korte tijd tegen een redelijk tarief te laten bezorgen. De faciliteiten zijn dusdanig, dat u met een kleine groep de hele dag kunt verblijven in en rond het chalet.